Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για το Kallithea Half Marathon έκλεισαν!!!Σας ευχαριστούμε παρά πολύ για την αγάπη, που δείξατε στον αγώνα μας!!!
 
Παρακαλούμε πολύ όσοι δρομείς έχετε κάνει την εγγραφή σας αλλά δεν έχετε ακόμη τακτοποιήσει την πληρωμή, να προχωρήσετε σε αυτήν άμεσα στέλνοντας το καταθετήριο μέχρι την Δευτέρα το απόγευμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η συμμετοχή σας στον αγώνα. Σε διαφορετική περίπτωση η εγγραφή σας δεν θα ισχύει. Μπορείτε να τακτοποιήσετε την πληρωμή σας και στα γραφεία μας στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας Παρασκευή 17/9 και Δευτέρα 20/9 και ώρες 17:30-19:30.
 
Σας ευχαριστούμε πολύ!
 
Το Γραφείο Τύπου

 

Σας παρουσιάζουμε το νέο T-shirt του 2ου Ημιμαραθωνίου Καλλιθέας!!!Ελπίζουμε να σας αρέσει τόσο πολύ όσο και σε εμάς!!!

Ανυπομονούμε να τρέξουμε και πάλι μαζί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 στην Πλατεία Νερού!!!

Εγγραφές-Πληροφορίες: www.kallitheahalf.gr

Το Γραφείο Τύπου

Αγαπητοί μας δρομείς,

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για το 2ο Kallithea Half Marathon άνοιξαν!!!

Ο 2ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας, που διοργανώνεται από τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Καλλιθέας με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έρχεται για 2η χρονιά την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 με μία μοναδικής ομορφιάς διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, που περνά από τον περιβάλλοντα χώρο του ΚΠΙΣΝ αλλά και την Πλατεία Νερού με την Εσπλανάδα της Καλλιθέας.

Αγωνιστικές διαδρομές:

Ημιμαραθώνιος 21,1 χλμ

Αγώνας Δρόμου 10 χλμ

Αγώνας Δρόμου 5 χλμ

Σας υπενθυμίζουμε ότι όσοι δρομείς είχατε μεταφέρει τη συμμετοχή σας από πέρσι στο φετινό Kallithea Half Marathon ισχύει κανονικά.

Ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, της Περιφέρειας Αττικής, του ΣΕΓΑΣ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εντάσσεται στις δράσεις του BeActive Hellas.

Να τονίσουμε, επίσης, ότι ιδιαιτέρως σημαντικό κομμάτι όλων των δρομικών μας αγώνων είναι και ο φιλανθρωπικός τους χαρακτήρας, μιας και μέρος των εσόδων διατίθεται για την ενίσχυση κοινωνικών και φιλανθρωπικών σκοπών αλλά και η συνεργασία μας με το «Όραμα Ελπίδας».

Ο Φιλαθλητικός Σύλλογος διαβεβαιώνει όλους τους δρομείς ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν με απόλυτη ασφάλεια, σύμφωνα με το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Εγγραφές-πληροφορίες:

www.kallitheahalf.gr

 Social Media:

Facebook: Kallithea Half Marathon 

Instagram: kallitheahalfmarathon 

Σας ευχαριστούμε πολύ και σας περιμένουμε!!!

Το Γραφείο Τύπου

 

Αγαπητοί μας δρομείς!

Σας ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια Πολλά και Καλές γιορτές με όμορφες και ζεστές οικογενειακές στιγμές!

Ο νέος χρόνος να είναι γεμάτος υγεία, ευτυχία και αγάπη για εσάς και τις οικογένειές σας!!!

Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου θα μπορούμε να τρέξουμε και πάλι όλοι μαζί στους αγαπημένους μας δρομικούς αγώνες χωρίς περιορισμούς και αποστάσεις!!!

Για να διατηρούμε την επαφή μας και να αλληλεπιδρούμε μπορείτε να μας ακολουθείτε στα Social Media των δρομικών μας Αγώνων και τα επίσημα sites:

www.kallithearun.gr

www.kallitheanightrun.gr

www.kallitheahalf.gr

www.filkal.gr

Facebook:

https://www.facebook.com/Kallithea-Run-1521290191467611/

https://www.facebook.com/kallitheanightrun.gr/

https://www.facebook.com/kallitheahalfMarathon/

Instagram:

www.instagram.com/kallitheanightrun

www.instagram.com/kallithearun.gr

www.instagram.com/kallitheahalfmarathon

www.instagram.com/filathlitikos_kallitheas

Καλές γιορτές και ευτυχισμένο το 2021!!!❤️

Το Γραφείο Τύπου

 
 
 
Η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα σας ενημερώνει ότι το 2ο Kallithea Half Marathon, που ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 ακυρώνεται.
 
Δυστυχώς η τελευταία απόφαση (18/9) της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η οποία θέτει όριο 9 ατόμων σε δημόσιες συναθροίσεις μας αναγκάζει να προχωρήσουμε στην ακύρωση της φετινής διοργάνωσης.
Αν και η Οργανωτική Επιτροπή είχε προβεί σε όλες τις ενέργειες με αναθεωρημένο υγειονομικό πρωτόκολλο, φροντίζοντας να ληφθούν όλα τα μέτρα, που θα διασφάλιζαν έναν αγώνα με αυστηρή τήρηση του εγκεκριμένου Υγειονομικού Πρωτοκόλλου από την ίδια την Αρμόδια Επιτροπή της ΓΓΑ, οφείλουμε να σεβαστούμε και να ακολουθήσουμε την απόφαση της πολιτείας.
Από την πλευρά μας, εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διεξαγωγής του αγώνα, ωστόσο μετά και τα τελευταία μέτρα, που ελήφθησαν για την Αττική και τα οποία έχουν ισχύ από 21/9 έως 5/10, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Όλοι οι δρομείς θα λάβουν τις επόμενες μέρες e-mail για τους τρόπους διαχείρισης της εγγραφής τους.
Σας ευχαριστούμε πολύ όλους για το μεγάλο ενδιαφέρον και την αγάπη, που δείξατε για τον Αγώνα όλο αυτό το διάστημα -ακόμη και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες- και σας περιμένουμε του χρόνου με το καλό να τρέξουμε και πάλι όλοι μαζί σε αυτήν την υπέροχη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα χωρίς περιορισμούς και αποστάσεις!!!
 
Το Γραφείο Τύπου

 

Ο 2ος Ημιμαραθώνιος της Καλλιθέας, που διοργανώνεται από τον Φιλαθλητικό Σύλλογο  Καλλιθέας με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έρχεται για 2η συνεχή χρονιά την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 με μία μοναδικής ομορφιάς διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, που περνά από τον περιβάλλοντα χώρο του ΚΠΙΣΝ αλλά και την Πλατεία Νερού με την Εσπλανάδα της Καλλιθέας.

Εκτός από τα 21 km και τα 5 km φέτος προστίθεται και η διαδρομή των 10 km!!! Τη φετινή χρονιά εξαιτίας της πανδημίας δεν θα υπάρχει ο παιδικός αγώνας του 1 km.

Να τονίσουμε ότι ιδιαιτέρως σημαντικό κομμάτι του αγώνα είναι και ο φιλανθρωπικός του χαρακτήρας, μιας και μέρος των εσόδων διατίθεται για την ενίσχυση κοινωνικών και φιλανθρωπικών σκοπών αλλά και η συνεργασία μας με το «Όραμα Ελπίδας».

Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, της Περιφέρειας Αττικής, του ΣΕΓΑΣ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εντάσσεται στις δράσεις του BeActive Hellas.

Ο Φιλαθλητικος Σύλλογος διαβεβαιώνει τους δρομείς ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν με απόλυτη ασφάλεια, τηρώντας φυσικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που έχει ορίσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο ΣΕΓΑΣ εξαιτίας της πανδημίας.

Εγγραφές-πληροφορίες:

www.kallitheahalf.gr 

Σας περιμένουμε να τρέξουμε παρέα με ασφάλεια για 2η συνεχή χρονιά στον αγαπημένο σας αγώνα!!!

 Το Γραφείο Τύπου

Με τεράστια επιτυχία και τη συμμετοχή 2000 δρομέων πραγματοποιήθηκε ο 1ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, που διοργάνωσε ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο αγώνας διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, της Περιφέρειας Αττικής, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του BeActive Hellas, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Οι δρομείς συμμετείχαν στους αγώνες 21,1 km, 5 km και σκυταλοδρομία 2x10,5 και 4x5,25 ενώ υπήρχε και παιδικός αγώνας 1 km. Πολλά ατομικά ρεκόρ σημειώθηκαν στην υπέροχη διαδρομή μέσα και γύρω από το ΚΠΙΣΝ με εκκίνηση και τερματισμό στην Πλατεία Νερού, η οποία πραγματικά ενθουσίασε όλους τους συμμετέχοντες!

Την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου Δρόμου έδωσαν ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Καλλιθέας, Μανώλης Κωστάκης και ο πρόεδρος του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας και της Ο.Ε του αγώνα, Παναγιώτης Δημάκος.

Νικητές των 21,1 km ήταν οι Παναγιώτης Καρούτζος, Παναγιώτης Μπουρίκας και Χασιώτης Χρήστος ενώ στις γυναίκες τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Βλαχάκη Παναγιώτα, Ράπτη Μίνα και Μαρία Τσιλιμίδου.

Στα 5 km την εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος έτρεξε οικογενειακώς στον παιδικό Αγώνα. Νικητές των 5 km ήταν οι Παναγιώτης Νικητοπούλος, Αχιλλέας Ιωάννου και Κωνσταντίνος Ντίνου ενώ στις γυναίκες στο βάθρο ανέβηκαν οι Παπαγεωργίου Νεφέλη, Στεφανή Αγγελική και Μπαλάφα Όλγα.

Τέλος, την εκκίνηση στον παιδικό αγώνα του 1 km έδωσαν η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Δήμητρα Νάνου, η οποία συμμετείχε στα 5 km- και η βουλευτής Ν.Δ Β’ Αθηνών, Άννα Καραμανλή.

Σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στον υπέροχο χώρο του Πύργου Βιβλίων στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου η Συνέντευξη Τύπου για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Καλλιθέας στις 22 Σεπτεμβρίου 2019.

«Ο 1ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας είναι ένας μοναδικός αγώνας, που σηματοδοτεί την έναρξη της δρομικής σεζόν στην Αθήνα και στόχος μας είναι να καθιερωθεί ως τέτοιος», ήταν το βασικό μήνυμα, που έστειλε ο πρόεδρος της Ο.Ε του Αγώνα και Α’ αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της Συνέντευξης Τύπου.

Στην παρουσίαση του αγώνα στους δημοσιογράφους, ο κ. Δημάκος στάθηκε περισσότερο στην ασφάλεια και την αξιοπιστία του Kallithea Half Marathon αλλά και στο γεγονός ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ένα δυνατό αγωνιστικό τεστ για όσους ετοιμάζονται να τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας του ΚΠΙΣΝ, Έλλη Γαρδίκη, επεσήμανε ότι «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Καλλιθέας, που διεξάγεται με τη συνεργασία του ΚΠΙΣΝ. Από τον Αύγουστο του 2016, όταν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, η ενθάρρυνση της άθλησης και η προαγωγή ενός υγιεινού τρόπου ζωής αποτελούν βασικές μας προτεραιότητες. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε μήνα το ΚΠΙΣΝ διοργανώνει πολλές αθλητικές εκδηλώσεις, και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, τόνισε: «Στην Καλλιθέα τρέχουμε γιατί έχουμε δει την πόλη και τη ζωή αλλιώς. Μετά το «Kallithea Run» και το «Kallithea Night Run» έρχεται και ο Ημιμαραθώνιος της Καλλιθέας, που είναι το επιστέγασμα των εκδηλώσεων δρομικού χαρακτήρα. Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει και να ζήσει το γεγονός».

Την πρωτοβουλία γι’ αυτόν τον Αγώνα χαιρέτησε και η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Δήμητρα Νάνου, επισημαίνοντας ότι «καλούμαστε όλοι να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, προπονητικών αποδόσεων. Συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία και που μας δίνετε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να υποστηρίξουμε έμπρακτα τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Ραντεβού στην Εκκίνηση!!!»

Το Kallithea Half Marathon θα διαθέσει μέρος των εσόδων του για την ενίσχυση του έργου της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «ΕΛΙΖΑ», που σκοπό έχει την προστασία των βρεφών και παιδιών, που κινδυνεύουν να υποστούν ή έχουν υποστεί κακοποίηση ή/και παραμέληση, σε όλη την Ελλάδα.

Η καταξιωμένη χορογράφος με διεθνείς σπουδές, Άρτεμις Ιγνατίου, θα είναι η πρέσβειρα του 1ου Ημιμαραθωνίου Καλλιθέας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρxos.
Η Άρτεμις Ιγνατίου είναι Χορογράφος των Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από το 2008, αλλά και των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Φεστιβάλ Νεότητας στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στην Πνύκα. Υπήρξε Ιέρεια και βοηθός χορογράφου της Μαρίας Χορς από το 1988 και λαμπαδηδρόμος για όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2006. Συνεργάστηκε με την ΕΘΝ.Ο.Α στο πλαίσιο του προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας», αναλαμβάνοντας τη σκηνοθεσία για την αναβίωση της Ιστορίας των ''1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 '',στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο με παρουσία 45.000 μαθητών.
Διδάσκει στη Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ έχει διδάξει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου,στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και στη Σχολή «Ίασμος», όπου υπήρξε και Καλλιτεχνική Διευθύντρια.Έχει βραβευτεί για το έργο της ως Χορογράφος από τον Προέδρο της Δημοκρατίας και από πολλούς οργανισμούς, δήμους και φορείς. Το 2016 χρίστηκε επίτιμος δημότης της Αρχαίας Ολυμπίας.
Η Άρτεμις Ιγνατίου από τη θέση της πρέσβειρας του Kallithea Half Marathon θα στηρίξει ενεργά τον αγώνα αποτελώντας πρότυπο για όλους τους νέους με την πλούσια εμπειρία της στο χώρο του αθλητισμού, την ευγενική της παρουσία και την ευαισθησία της σε διοργανώσεις με κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Tο Kallithea Half Marathon, ως φορέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα διαθέσει μέρος των εσόδων του για την ενίσχυση του έργου της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης ΕΛΙΖΑ.

Σκοπός του Σωματείου είναι η προστασία των βρεφών και παιδιών που κινδυνεύουν να υποστούν ή έχουν υποστεί κακοποίηση ή/και παραμέληση, σε όλη την Ελλάδα.

Ο 1ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας στις 22 Σεπτεμβρίου έρχεται με φόρα για να γίνει ένα από τα αγαπημένα μας δρομικά events και η Marathon Team Greece By M. Polyzou θα είναι στην εκκίνηση με…όραμα ελπίδας!

Οι δρομείς της ομάδας που έχει δημιουργήσει η κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμος με επικεφαλής την ίδια ανακοινώνουν ότι θα συμμετάσχουν μαζικά στον Kallithea Half Marathon ο οποίος θα διεξαχθεί σε μία εξαιρετική, όμορφη και ιδανική για τεστ ενόψει μαραθωνίου διαδρομή.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου και Αυθεντικής διαδρομής, τρέχει ασταμάτητα με τους δρομείς της σε αγώνες σε όλη την Ελλάδα συνδυάζοντας το τρέξιμο με δράσεις προσφοράς.

Μεταξύ άλλων έχει πρωτοστατήσει στην προσπάθεια εγγραφής χιλιάδων νέων εθελοντών δοτών του μυελού των οστών στο σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» με στόχο να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Έτσι και στην Καλλιθέα, οι δρομείς της Marathon Team Greece θα τρέξουν για αυτό τον ύψιστο σκοπό ενώ επί τόπου, κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα μπορούν να γίνονται εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών!

Έλα κι εσύ στις 22 Σεπτεμβρίου να τρέξουμε στην Καλλιθέα με Όραμα και Ελπίδα!

Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή!!!