Η καταξιωμένη χορογράφος με διεθνείς σπουδές, Άρτεμις Ιγνατίου, θα είναι η πρέσβειρα του 1ου Ημιμαραθωνίου Καλλιθέας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρxos.
Η Άρτεμις Ιγνατίου είναι Χορογράφος των Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από το 2008, αλλά και των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Φεστιβάλ Νεότητας στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στην Πνύκα. Υπήρξε Ιέρεια και βοηθός χορογράφου της Μαρίας Χορς από το 1988 και λαμπαδηδρόμος για όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2006. Συνεργάστηκε με την ΕΘΝ.Ο.Α στο πλαίσιο του προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας», αναλαμβάνοντας τη σκηνοθεσία για την αναβίωση της Ιστορίας των ''1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 '',στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο με παρουσία 45.000 μαθητών.
Διδάσκει στη Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ έχει διδάξει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου,στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και στη Σχολή «Ίασμος», όπου υπήρξε και Καλλιτεχνική Διευθύντρια.Έχει βραβευτεί για το έργο της ως Χορογράφος από τον Προέδρο της Δημοκρατίας και από πολλούς οργανισμούς, δήμους και φορείς. Το 2016 χρίστηκε επίτιμος δημότης της Αρχαίας Ολυμπίας.
Η Άρτεμις Ιγνατίου από τη θέση της πρέσβειρας του Kallithea Half Marathon θα στηρίξει ενεργά τον αγώνα αποτελώντας πρότυπο για όλους τους νέους με την πλούσια εμπειρία της στο χώρο του αθλητισμού, την ευγενική της παρουσία και την ευαισθησία της σε διοργανώσεις με κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο πρόεδρος του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας και πρόεδρος της Ο.Ε του Kallithea Half Marathon, Παναγιώτης Δημάκος, επεσήμανε: «Ευχαριστούμε θερμά την Άρτεμις Ιγνατίου, που αποδέχτηκε την πρόταση μας να είναι η πρέσβειρα του αγώνα μας, με στόχο να μεταδώσει παντού σε όλο τον κόσμο κάθε ηλικίας το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας,του «ευ αγωνίζεσθαι» και της χαράς της συμμετοχής σε έναν μαζικό αγώνα, προωθώντας, ταυτόχρονα,τον φιλανθρωπικό σκοπό της διοργάνωσης,μιας και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο σωματείο κατά της κακοποίησης του παιδιού,«ΕΛΙΖΑ».
Από την πλευρά της, η Άρτεμις Ιγνάτιου τόνισε: «Όταν μου προτάθηκε ο ρόλος της Πρέσβειρας του Kallithea Half Marathon, ως χορογράφος, το θεώρησα τιμή μου. Όταν με πληροφόρησαν ότι μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του σωματείου, κατά της κακοποίησης του παιδιού, ''ΕΛΙΖΑ'', ως μητέρα το θεώρησα υποχρέωση μου. Ο Μαραθώνιος και κατά συνέπεια ο ημιμαραθώνιος, είναι ένα αγώνισμα που όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες,έχει Ελληνικό όνομα και αρχαίες Ελληνικές ρίζες. Πρεσβεύει όλες τις Ολυμπιακές Αξίες, όπως του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας, αλλά όχι μόνο. Είναι ένα αγώνισμα που το ζητούμενο δεν είναι η νίκη,δεν είναι αυτοσκοπός να ξεπεράσουμε τον αντίπαλο, αλλά να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Σας καλώ όλους λοιπόν ανεξαρτήτως ηλικίας. Ελάτε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, ελάτε να ξεπεράσουμε τις αντοχές μας στο Kallithea Half Marathon. Σημασία δεν έχει ο τερματισμός, σημασία έχει η συμμετοχή».